В Италия: Астън Мартин иска и Макс Верстапен

Астън Мартин и Лорънс Строл залагат на сигурно в битката за успех във Формула 1 и се опитват да привлекат както Ейдриън Нюи, така и световния шампион Макс Верстапен. Италианското издание Autosprint първо съобщи за успешните преговори на тима с Нюи, а сега идва ред и на Макс.

Според информацията на изданието, Нюи е приел офертата на Строл-старши за 100 милиона евро за 4 сезона и се очаква трансферът му да бъде потвърден официално в началото на септември. Това решение ще позволи на Нюи да остане във Великобритания.

В Италия: Нюи наистина отива в Астън Мартин

В същото време Строл-старши се опитва да привлече и Верстапен за началото на сезон 2026, като според Autosprint преговорите между двете страни вече са започнали. Макс има договор с Ред Бул до края на 2028, но в него има клауза, която му позволява да си тръгне по-рано. Кристиан Хорнър беше толкова притеснен, че Макс може да напусне предсрочно, че накара световният шампион изрично да заяви по-рано този сезон, че ще остане в тима и догодина. Досега се смяташе, че Тото Волф и Мерцедес са фаворит за подписа му, но Астън Мартин има силни козове.

Верстапен разказа за срещата си с легендарния Йохан Кройф

Ако Макс приеме да кара за Астън Мартин, то той отново ще работи с Нюи, с бившия главен аеродинамик на Ред Бул Дан Фалоус и ще се състезава с моторите на Хонда, с които постигна най-големите си успехи във Формула 1. Японците ще доставят задвижващи системи на Астън Мартин от началото на сезон 2026, а Ред Бул ще използва собствени мотори, базирани на тези на Хонда, развити с помощта на Форд.

Президентът на Ферари: Хамилтън идва при нас, за да побеждава

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти