Челси и Атлетико предоговориха трансферните суми за Галахър и Омородион

Челси и Атлетико Мадрид договориха нови суми за двупосочните трансфери, за които си стиснаха ръцете в последните няколко дни. Според “Скай спортс” двата клуба са се разбрали за идентична цена от 42 милиона евро (38 милиона паунда) за преминаването на Конър Галахър в испанския тим и съответно трансфера на Саму Омородион в другата посока. През миналата седмица Челси и Атлетико се бяха споразумели за 34 милиона паунда, срещу които Галахър да отиде в Атлетико. Въпреки че сделките са за еднакви суми, те ще бъдат осъществени като два отделни трансфера, а не като директна размяна на играчи.

Те зависеха и от сделката между Атлетико и Манчестър Сити за Хулиан Алварес. Клубовете се договориха, но снощи се появи информация, че всичко може да се провали заради финансовите претенции на аржентинеца. След интензивни преговори между двете страни и след като “дюшекчиите” са вдигнали офертата за самия играч, Алварес в крайна сметка е казал “да” и трансферът на обща стойност 95 милиона евро може да се счита за сигурен.

Галахър вече е получил разрешение да лети за Мадрид, за да премине медицински прегледи, като се очаква той да подпише петгодишен договор с “дюшекчиите”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти