Франчески обяви, че е готов да се бори за европейската титла

Бившият рали шампион на Франция на макадам Матийо Франчески е на 7 точки от лидера в класирането в Европейския рали шампионат и настоящ шампион Хейдън Падън (Хюндай) след първите пет ралита. И в рали “Рома Капитале” 25-годишният френски пилот завърши пети, точно пред Падън, който обаче остана начело в класирането в ERC.

Сега Франчески обяви, че е готов да се бори за европейската титла, като сезонът продължава другата седмица с рали “Барум” в Чехия, където както и в Италия местните пилоти ще имат предимство пред колегите, каращи с пълна програма в ERC.

Ожие още не е сигурен, че иска да се бори за титлата

“Успях да си върна увереността и в Италия завърших пред Хейдън, което винаги е добре - обясни Франчески, който направи тежка катастрофа в пауърстейджа в Швеция и завърши едва десети в Естония. - Може би в Италия загубихме твърде много време в началото, тъй като не атакувахме от първата отсечка, иначе можеше да се качим на подиума. Но сезонът се развива положително за нас и аз гледам така на битката, която предстои. Готови сме да се борим за титлата.”

През втората половина на сезона състезанията в ERC са изцяло на асфалт, като след Чехия, екипажите отиват в Уелс и след това приключват сезона в Полша.

Александър Томов: Рали “Рома Капитале” беше изключителна емоция
Екатерина Стратиева коментира дебюта си в рали “Рома Капитале”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти