България стартира днес срещу Швеция на Евроволей 2024 в София

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 20 години започва своя път днес на европейското първенство, на което страната ни е съдомакин, заедно с Ирландия.

В шампионата на Стария континент за тази възраст участват 16 отбора. Те са разделени в две предварителни групи по 8 тима.

Тимът, воден от Борислав Крачанов е в група "А" в София, заедно с Испания, Хърватия, Нидерландия, Швеция, Белгия, Турция и Словения.

Другата група "В" е в Дъблин, като в нея са тимовете на домакините от Ирландия, Италия, Сърбия, Украйна, Финландия, Чехия, Полша, Португалия.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, която ще проведе в София. В нея се играе на кръст, победителите спорят за титлата, победените за бронза. Останалите отбори от двете групи преустановяват по-нататъшно участие.

Младите ни „лъвици“ излизат този следобед, 5 август, за първия си мач от група I, като се изправят срещу Швеция. Двубоят е от 17:30 часа в зала „Христо Ботев“.

Програмата днес в нашия поток се открива с двубоя Испания- Хърватия от 12:30 часа. Следва срещата Словения – Нидерландия от 15:00 часа. Последен за деня е мачът между Белгия и Турция.

Дневен билет за европейското е на цена 10 лева. По време на груповата фаза, лица под 18 години влизат безплатно.

Селекционерът Борислав Крачанов взе състава две от европейските шампионки за девойки под 18 години.

По време на подготовката си за европейското първенство, нашият тим игра на Балканиада, където завърши с бронзовите отличия.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти