Танак катастрофира и отпадна от рали “Финландия”

Един от големите фаворити за победата в рали “Финландия”, 9 кръг от Световния рали шампионат, Ойт Танак, катастрофира днес и отпадна от състезанието. Естонецът, който има три победа в това състезание катастрофира в третата отсечка, втората за днес, като той е невредим, но навигаторът му Мартин Ярвеоа беше откаран в болница за допълнителни прегледи.

Днес от сутринта или вали по етапите или пък настилката е мокра от дъжда през нощта, което допълнително променя нивата на сцепление по бързите финландски отсечки.

Нювил начело след първия етап на рали "Финландия"

Танак се движеше шести след първите два етапа, а отпадането му стана, след като на влизането в един десен завой се появи сериозно презавиване, колата на Окт падна в канавката, обърна се и се удари в дърво, което я спря.

Пилоти от WRC изразиха своите притеснения за виртуалните шикани

Етапът беше веднага прекъснат, за да може да влезе линейка до мястото на катастрофата, а от тима потвърдиха, че Танак е невредим и се очаква повече информация за състоянието на навигатора му Мартин.

WRC представи разширения си календар за сезон 2025

След подновяването на третата отсечка световният шампион Кале Рованпера излезе начело с аванс от 0,8 секунди пред Елфин Еванс, който изскочи втори, а досегашният водач Себастиен Ожие отстъпи на трето място пред Такамото Кацата. След четиримата пилоти на Тойота е Есапека Лапи, най-напред от звездите на Хюндай, който е пети.

Снимка: ewrc-results.com

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти