В Мерцедес планират да използват проблемния под от "Спа" и в Нидерландия

В началото на уикенда за Гран При на Белгия отборът на Мерцедес инсталира нови подове по колите на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Те обаче бяха свалени след края на петъчните тренировки, тъй като тази обновена версия създаде доста главоболия на тима в петък, когато Хамилтън и Ръсел бяха далеч от челото.

Този ход на Мерцедес се оказа печеливш, тъй като в крайна сметка Ръсел и Хамилтън записаха двойна победа в неделя, преди Ръсел да бъде дисквалифициран от първото място. В Мерцедес обасе са уверени, че проблемите от петъчните тренировки на „Спа“ не се дължат на новия под и затова те планират да го използват и на „Зандвоорт“ след лятната пауза.

От Мерцедес посочиха вероятната причина за дисквалификацията на Ръсел

„Направихме драстична промяна, за да си върнем част от представянето, но ние вярваме, че не беше подът. Ще е интересно когато сложим всички на колата на „Зандвоорт“ и направи сравнение. Тогава ще бъде сигурни дали е механичното нещо, което донесохме, или имаше проблем в сработката между аеродинамиката и механиката.„Ние оставаме здраво стъпили на земята. Виждат се големи промени в представянето, а за нас тенденцията определено е позитивна. В други отбори е обратното. Но не мисля, че можем да предскажем как ще се развие втората половина на сезона. Битката ще е тежка, тъй като има четири отбор, които дават всичко от себе си. Мисля, че можем да сме внимателни оптимисти, но трябва да го докажем. Остават още десет състезания“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф, който коментира представянето на тима в последните стартове.

„Сребърните стрели“ триумфираха в три от финалните четири старта пред лятната пауза. Освен в Белгия победи за Мерцедес имаше още в Австрия (Ръсел) и Великобритания (Хамилтън).

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти