Клоп отговори дали ще поеме Англия и как вижда бъдещето си в момента

Бившият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че с днешна дата няма никакви оферти за работа и изобщо не мисли за вариант, в който скоро да се завърне към треньорската професия. 57-годишният германец напусна неочаквано мърсисайдци, след като обяви, че енергията му се е изчерпала и има нужда от презареждане, но въпреки това името му бе свързвано с доста клубни и още повече национални отбори, сред които тези на Англия, Германия и САЩ.

Попитан дали неговият агент Марк Косицке му е предал някакви предложения за работа до момента, Клоп отговори: "Не, по отношение на работа няма нищо, абсолютно нищо. Нито клубен, нито национален отбор”.

На въпроса как би отговорил конкретно на предложение от страна на Англия, германецът бе категоричен: “Би било най-голямото дискредитиране на собствения ти образ в историята на футбола, ако кажа: “Ще направя изключение за вас”.

Нещо повече - Клоп дори не е сигурен в момента дали изобщо ще се завърне някога към треньорството.

“Все ще работя нещо. Твърде млад съм да играя само падел тенис и да прекарвам времето единствено с внуците си. Ще бъда ли отново треньор? Всъщност бих изключил това в момента. Ще видим как ще се изглежда всичко след няколко месеца. В момента няма нищо, което да се задава”.

Клоп говори по тези теми по време на международния конгрес на треньорите във Вюрцбург.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти