Симон Байлс поиска "истинска" френска храна, треньорката на САЩ й я осигури
Заради ранните критики към качеството и количеството на храната в олимпийското село, кралицата на спортната гимнастика Симон Байлс изрази мнение, че спортистите трябва да опитат "истинската" местна кухня.
Коментарът й дойде на пресконференция след златния медал на тима на САЩ, когато репортер попита петте състезателки какво ядат и дали се наслаждават на френската кухня.
Съотборничките на Байлс са щастливи, че тя е преодоляла проблемите си
"Не мисля, че сме имали истинска френска кухня в селото, която може би вие имате възможност да опита в града. За спортистите е малко по-здравословно", каза американката.
Съотборничката й Хезли Ривера беше по-директна. "Не мисля, че е много добра храната или поне това, което ние получаваме", каза 16-годишната гимнастичка. "Определено мисля, че френската храна е добра, но това, което имаме, не е най-доброто. Но въпреки това ние си свършихме работата", пошегува се тя.
Симон Байлс изведе САЩ до отборната титла в турнира по спортна гимнастика за жени на Игрите в Париж
"Мисля, че пицата бе добре", добави Байлс.
В кухнята се използват повече от 600 тона пресни плодове и зеленчуци, кетъринг от определени фирми, които доставят по 40 000 порции на ден на 15 000 атлети в селото.
Организаторите обещаха пресни храни, произведени във Франция, като акцентът е върху местните и органични продукти с повече варианти за вегетарианци.
"Всички могат да се успокоят сега!", написа в Инстаграм треньорката Сесил Ланди, като добави снимка на кошничка, пълна с шоколадови кроасани.