Джони Хърбърт: Перес е сломен психически

Все още няма официална информация относно съдбата на Серхио Перес в Ред Бул, но според различни източници от тима, Кристиан Хорнър е съобщил на екипа след вчерашната среща, че Чеко остава до края на сезона.

Бившият пилот във Формула 1 Джони Хърбърт коментира представянето на Перес в Белгия и му беше трудно да намери много позитиви в резултата му.

Перес остава в Ред Бул поне до края на сезона

„Серхио отново не се представи добре – обясни Хърбърт. – Той стартира от първа редица, но завърши едва осми, а в Ред Бул не очакват такива резултати от пилотите си. Съжалявам, че го казвам, но Серхио е сломен психически.”

Коя е тази слабост, от която Норис трябва бързо да се отърве?

Хърбърт коментира и алтернативите на Перес за втората кола на Ред Бул.

От Уилямс се свързали със Сайнц още в Абу Даби миналата година

„Във всеки договор има точка за резултатите, по тази линия Ред Бул може да разтрогне контракта с Перес, тъй като неговите изяви в последните две години не са особено добри – допълни британецът. – В Ред Бул трябва да сменят Перес с Юки Цунода, сега Дениъл Рикардо не се представя достатъчно добре. Юки се представя по-добре, Рикардо не е онзи Дениъл, който преди се бореше като равен с Макс. Макс е под огромно напрежение. Доминацията на Ред Бул приключи и няма да се върне, сега всичко зависи от него, а тимът има нужда от двама силни пилоти.”

Провали ли Ред Бул състезанието на Чеко в неделя?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти