Провали ли Ред Бул състезанието на Чеко в неделя?

Дали Ред Бул провали състезанието на Серхио Перес в Гран При на Белгия, тъй като мексиканецът стартира от първа редица, но остана едва 8-и на финала, като по-късно мина едно място напред. Доктор Хелмут Марко критикува остро представянето на Перес, но в началото на тази седмица стана ясно, че той ще запази мястото си в тима до края на сезона, противно на слуховете, че ще бъде сменен след лятната пауза за началото на втората половина на сезона.

“Мислех, че Чеко ще направи добро състезание - заяви известният анализатор Питър Уиндзър, който има огромен опит във Формула 1. - Перес стартира от първа редица, но още рано в състезанието беше изпреварен от Люис Хамилтън. След това Леко започна да изостава. Мисля, че той се предаде, след като пропусна първия път Макс Верстапен пред себе си и оттам нататък караше колкото да стигне до финала.”

Перес остава в Ред Бул поне до края на сезона

Уиндзър обаче е уверен, че това сриване в представянето на Перес всъщност се дължи на стратегията, избрана от бокса на Ред Бул.

Доктор Марко критикува остро Серхио Перес след Гран При на Белгия

“Перес се оплакваше в края на състезанието, че колата му вече е с лош баланс - обясни Уиндзър. - От Ред Бул му осигуриха стратегия с два комплекта средно твърди гуми и след това още една серия обиколки с твърдите гуми - и точно това се оказа грешката. Чеко трябваше да стартира със средно твърдите, след това да сложи твърдите и да кара с тях до финала, само с един бокс. Дали някой друг направи това? Да - Джордж Ръсел, който завърши първи. Щеше да е интересно, но при Чеко не стана така.”

Коя е тази слабост, от която Норис трябва бързо да се отърве?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти