Енцо Фернандес се извини лично на френските си съотборници в Челси

Халфът на Челси Енцо Фернандес е поднесъл лично извиненията си на своите френски съотборници в Челси заради расисткия скандал, в който се забърка след финала на Копа Америка. Тогава той сподели стрийм на живо от автобуса на аржентинския национален отбор, в който се чу песен с расистко съдържание по адрес на френските национали. В текста за футболистите на Франция се говори, че идват от Ангола и имат нигерийски майки и камерунски бащи.

Енцо Фернандес с обръщение след злополучния стрийм в Инстаграм

Бранителят на Челси Уесли Фофана бе един от тези, които се възмутиха публично в социалните мрежи, определяйки чутото като “необуздан расизъм”. Някои от тъмнокожите играчи на Челси пък спряха да следват Фернандес в социалните мрежи. Капитанът Рийс Джеймс призна, че този скандал може да създаде проблем в съблекалнята на лондончани.

Фернандес бързо се извини публично, но след като вчера е пристигнал в Атланта, за да се присъедини към турнето на “сините”, световният шампион лично се е извинил на Фофана, Беноа Бадиашил, Мало Густо, Лесли Угочукву и Кристофър Нкунку. Според английските медии Рийс Джеймс и Аксел Дисаси са изиграли ролята на посредници, за да помогнат за разчупването на ледовете.

Фернанадес освен това е обявил пред своите съотборници, че ще дари много сериозна сума на благотворителна организация за борба с дискриминацията.

Челси започна свое вътрешно разследване, но от клуба все още не са обявили дали ще санкционират по някакъв начин Енцо Фенрнадес.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти