Милан уреди централен защитник и засили офанзивата си за играч на Тотнъм след контузията на Флоренци

Милан е много близо до завършването на два трансфера, с които да подсили своята защита, съобщават италианските медии. Става въпрос за централния защитник на РБ Залцбург Страхиня Павлович, както и за десния бек на Тотнъм Емерсон Роял.

В по-напреднала фаза е привличането на Павлович, след като миланският гранд вече е постигнал споразумение с неговия клуб за сумата от 18+2 млн. евро. 23-годишният сръбски национал пък се е договорил с “росонерите” за договор до лятото на 2029-а със заплата от 1,5 млн. евро на сезон. Той е гласен за потенциален заместник на Малик Тиау, който може да премине в Нюкасъл за сумата от 41 млн. евро.

Междувременно, Милан увеличи офанзивата си за Емерсон, след като стана ясно, че Алесандро Флоренци е получил сериозна контузия по време на контролата на Манчестър Сити. Става въпрос за увреждане на връзки и менискус в дясното коляно на опитния футболист, който ще трябва да се подложи на артроскопия. Така е много възможно той да бъде аут за целия сезон преди още да е започнал. Очакванията са скоро “Дявола” да постигне сделка с Тотнъм на стойност 14-15 млн. евро плюс бонуси, след като клубът вече се разбра с бразилеца за личните му условия.

След като осигури новите си попълнения в отбрана, Милан ще насочи усилията си към подсилване в халфовата линия. Оттам вече са изпратили оферта от 17 млн. евро на Монако за Юсуф Фофана. Най-вероятно монегаските ще я отхвърлят, тъй като са получили предложение в размер на 35 млн. евро от Уест Хам, но френският национал е отказал на “чуковете”, тъй като се надява да пристигне на “Джузепе Меаца”. Също така “росонерите” работят и по трансфера на Лазар Самарджич, за който Удинезе настоява да получи 20 млн. евро плюс бонуси.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти