Хамилтън: Разочароващо е, че загубихме двойната победа

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън наследи победата в Гран При на Белгия от съотборника си Джордж Ръсел, който беше дисквалифициран заради по-лек автомобил.

„Разбира се, разочароващо е за тима, тъй като загубихме двойна победа, но от състезанието можем да извадим много позитиви – обясни Хамилтън. – Колата беше много добра, темпото ни беше много по-добро от очакваното. Имаше няколко коли със сходно представяне, но след като излязохме напред, успяхме да запазим тези позиции. Аз карах с две спирания в бокса, за да покрия пилотите веднага зад мен.”

Изненада! Дисквалифицираха Ръсел след победата на „Спа”

Хамилтън финишира на половин секунда зад Ръсел, а след дисквалификацията на Джордж каза, че съжалява за него.

Джордж: Дисквалификацията ми разби сърцето

„Джордж се справи със стратегията с един бокс и въпреки, че успях да се доближа до него в последните няколко обиколки, не успях да го изпреваря в мръсния въздух зад колата му – допълни Люис. – Съжалявам за Джордж, никой не иска да спечели състезание заради дисквалификация, но хубавото е, че в последните няколко състезания отново се борим за победите. Сега конкуренцията е много сериозна и ще трябва да работим много сериозно, за да се борим по-редовно за победи.”

Тото Волф: Нямаме извинение за грешката с колата на Ръсел
И Хорнър с предположение за наказанието на Ръсел

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти