Гуардиола: Тези мачове са фантастични за младите играчи

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази съжаление от нарушената предсезонна подготовка на тима заради големия брой липсваши играчи предвид турнирите на националните отбори през това лято. Въпреки това той показа и своето задоволство, че редица млади футболисти на клуба получават шанс за изява в мачове като контролата с Милан, която “гражданите” загубиха с 2:3.

“Наистина е добре да гледаме как младите ни футболисти играят срещу отбори като Селтик и Милан. Това са топ, топ отбори с опитни играчи. Така че това е топ опит за нашето развитие и академията ни. Можем да видим как се представят и развиват. Тези мачове са фантастични и е наистина добре да ги гледаме в тях, тъй като по време на сезона това е трудно. Сега можем да видим как се държат, какъв е техният характер.

Нарушената подготовка на основните играчи? Такова е положението. Това не се случва за първи път, а е от 5-6-7 години насам. Всеки път е едно и също. Бихме искали да проведем нормална подготовка, но това е невъзможно. Заслужава си да има Европейско първенство и националните отбори да играят. Всяка организация като ФИФА и УЕФА защитава своите турнири и продукти. Така че това е положението. Ще имаме добър състав, когато играчите се върнат. Също така имаме 3-4-5 интересни играчи, в случай че ни потрябват. Така че продължаваме напред. Ето, че през миналия сезон имахме успехи, въпреки че програмата ни беше същата като през тази година”, коментира Гуардиола след загубата от Милан.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти