Трудна победа класира Франция напред във футболния турнир при мъжете

Домакинът Франция се класира официално за 1/4-финалите на футболния турнир на Олимпийските игри в Париж. "Петлите" записаха трудна, но важна победа с 1:0 над Гвинея и така си гарантираха, че ще завършат на едно от първите две места в крайното класиране в група "А".

Французите трябваше доста да потреперят, като на два пъти през първото полувреме топката се озоваваше в тяхната врата, но и двата пъти головете бяха отменени заради засади. В добавеното време пък защитник изчисти с глава пред голлинията.

През втората част "петлите" все пак измъкнаха победата в 75-ата минута с гол на Килиан Сидия, който се разписа с глава след центриране на Майкъл Олисе отдясно.

Така Франция записа втората си победа в групата и събра актив от 6 точки, с които води в класирането. Гвинея пък остава на последното място с нулев актив и вече само илюзорни надежди за продължаване напред.

За следващата фаза се класира и тима на Япония, който победи с 1:0 Мали с гол на Рихито Ямамото и с 6 точки спечели своята група "D".

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти