Хамилтън видя надежда за състезанието утре

Уикендът за Гран При на Белгия върви повече от интересно за пилотите на Мерцедес, които вчера губеха по почти 1 секунда на правите, а днес преди третата свободна тренировка стана ясно, че тимът се отказва от новия под за W15 и се връща към предишната конфигурация на колите.

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън се класира трети днес след наказанието на Макс Верстапен и тъй като утре се очаква състезанието да е на сухо, британецът се надява на шанс да се бори за място на подиума.

Верстапен взе квалификацията на „Спа”, Леклер ще стартира пръв

„Има малък шанс да участваме в битката за местата на подиума – обясни Хамилтън. – Но мисля, че ще е трудно. Двете коли на Макларън стартират зад нас, пред мен има бърз Ред Бул и още един Ред Бул, който ще си пробие път през колоната, да не забравяме и Ферари, които са много близо до нас като представяне.”

Леклер: Ще се опитам да запазя първото място

Хамилтън коментира и решението на тима да се откаже от новия под.

Перес: Имам добро усещане за утре

„Това не е облекчение. Облекчение е, че днес валя, а ние вчера бяхме на 1 секунда от най-бързите – уточни Люис. – Днес можеше да сме малко по-напред, но не и да се борим за топ 3. Но имаме силно състезателно темпо, за да се борим с другите. Надявам се, че с промените по колата да минем напред, като ще зависи и от това как ще карам аз.”

Макс: Утре ще бъде различен ден

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти