Пилотите на Макларън излязоха начело във втората тренировка

Пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри излязоха начело във втората свободна тренировка преди Гран При на Белгия, в която те дадоха двете най-добри времена.

Норис зае първото място с обиколка за 1:42.260, която беше с 0.215 секунди по-добра от тази на Пиастри. Британецът обаче направи своята квалификационна симулация няколко минути след Пиастри, когато условията на пистата бяха малко по-добри.

Макс Верстапен, който беше на пистата по същото време като Пиастри, зае третото място в сесията. Неговият пасив от австралиеца беше 0.002, а авансът му пред четвъртия Шарл Леклер беше цели 0.360. Вторият пилот на Ферари Карлос Сайнц оформи челната петица в края на втория час за подготовка на „Спа“, изоставайки с 0.838 от Норис.

Испанецът беше последният, който регистрира пасив от по-малко от секунда от първото място, тъй като шестият Джордж Ръсел остана на 1.030 от лидера. В топ 10 в края на втората тренировка в Белгия влязоха още пропусналият почти цялата първа сесия по-рано днес Естебан Окон, Кевин Магнусен, Серхио Перес и Люис Хамилтън.

Уикендът за Гран При на Белгия, 14-ти кръг за сезон 2024 във Формула 1, продължава утре в 13:30 часа българско време с последната свободна тренировка преди квалификацията, която е предвидена за 17:00 часа.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти