Ландо Норис: Още е рано да ставам №1 в Макларън

Британският пилот на Макларън във Формула 1 Ландо Норис заяви, че не вижда причина да се бърза с това той да бъде обявен за №1 в тима, което ще подобри шансовете му в битката за световната титла срещу Макс Верстапен.

Норис е на 76 точки зад Макс, а в Унгария до двойната победа на Макларън се стигна след странни стратегически решения в бокса, при които Норис пресече стратегията на лидера Оскар Пиастри и доста време не беше сигурно дали ще му върне първата позиция.

Ще има ли пилот №1 в Макларън след фиаското в Унгария?

„Трябва да си го заслужа – коментира Норис евентуалния си статут на пилот №1 в отбора. – Трябва да съм най-бърз на пистата. Но не мисля, че това променя каквото и да е. Не знам какъв е смисълът сега, изведнъж тимът да подкрепя повече единия си пилот? При нас никога не е имало такова нещо.”

Хамилтън: Верстапен трябва да се държи като световен шампион

След Унгария тим шефът на Макларън Андреа Стела потвърди, че е възможно отборът да посочи първи и втори пилот, но не пожела да навлезе в повече подробности, нито да се ангажира със срок кога може да се случи това.

Сайнц: Фактът, че Биното е в Ауди, няма да промени бъдещето ми

„Значи, сега изведнъж аз имам шанс за титлата – попита Норис. – Аз го имам този шанс през целия сезон, а сега сме едва в средата на сезона, има още много до финала. Може би малко по-нататък в хода на сезона подходът ни може да се промени, но има време за такова решение.”

Андреа Стела предупреди Норис и Пиастри: Отборът винаги е на първо място

И за да изчисти всякакви съмнения относно случилото се в Унгария Норис заяви, че в неделя изобщо не е трябвало да излиза начело и след това да има коментари, че тимът подкрепя повече него.

Пиастри: Не съм се притеснявал, че Ландо няма да ми върне позицията

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти