Хаас и Окон все още не могат да се разберат за заплатата на пилота

Почти всички във Формула 1 са убедени, че Естебан Окон ще смени Кевин Магнусен в Хаас през следващия сезон. Нико Хюлкенберг и Кевин напускат тима, а Окон пък си тръгва от Алпин.

Смяташе се, че Окон ще бъде обявен в Унгария, но това не стана. Причината, според списание auto motor und sport е, че двете страни все още не са се споразумели за финансовите параметри по новия договор на френския пилот.

Алпин и Бриаторе са все по-близо до сделка с Мерцедес

Според списание Forbes, този сезон Окон кара за 6 милиона долара, колкото получава и съотборникът му Пиер Гасли. В Хаас Магнусен получава 5 милиона, а Хюлкенберг – 2 милиона. Новакът Оливър Беарман определено ще струва по-малко пари на Джийн Хаас за догодина, но при Окон едва ли тези преговори ще успеят.

От Алпин блокирали трансфер на Окон в конкурентен тим

Пазарът на пилоти във Формула 1 все още не е изцяло в полза на отборите, тъй като има големи неясноти кой къде ще кара – основно заради Карлос Сайнц, който е „запушил” пазара и трансферите на практика спряха заради него.

Беарман: Искам да се боря с Антонели за титлата във Формула 1

И за да притисне допълнително Хаас, Окон посети базата на Уилямс, където му бяха взети мерки за седалка, а там също най-вероятно ще има едно свободно място за догодина.

Магнусен: Благодаря на всички в Хаас, изживях страхотни моменти

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти