Хорнър отново скочи в защита на Макс

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър първоначално отказа да коментира проблемите при световните шампиони, които излязоха на бял свят по време на Гран При на Унгария вчера и дори обясни, че предстоящата дискусия с Макс Верстапен в тима “не е за пред медиите”. Но също така, както обикновено Хорнър се постара да защити голяма звезда на тима и обясни, че в отбора се доверяват на преценката на Верстапен за това дали е подготвен достатъчно добре за всеки старт.

Конкретният повод дойде с критиките на бившия световен шампион Нико Росберг, който обясни, че от страна на Макс е непрофесионално да играе електронни игри до 3 часа след полунощ в съботата преди състезанието на “Хунгароринг”, тъй като Верстапен е решил да участва в сим надпреварата “24 часа на “Спа”.

Хамилтън: Верстапен винаги ще действа враждебно

Това се случва за втори път тази година, като през май Макс пак участва в такава надпревара в събота през нощта, но в неделята спечели победата на “Имола”.

Верстапен прати критиците си на майната им

Този уикенд обаче представянето на Макс и Ред Бул се оказа далеч от това, което гледахме в началото на сезона и Верстапен остана едва пети на финала, след като се удари с Люис Хамилтън в битката за третото място.

Без наказания за инцидента между Макс и Хамилтън

“Макс знае какво точно е необходимо, за да е готов за старт и ние се доверяваме на преценката му - обясни Хорнър. - Мисля, че хората бързат със заключенията. Макс знае какво е необходимо, знае какво се изисква, за да се състезава с автомобил от Формула 1, знае как да побеждава и знае как да печели титли във Формула 1. Ние винаги работим като екип и каквито дискусии да се налагат, то те няма да се случват пред медиите.”

Пиастри е шестият пилот, който печели първата си победа в Унгария

Твърдението на Хорнър идва след месеци изтичане на информация от Ред Бул относно секс скандала на самия Кристиан, както и за битката му за власт в тима срещу доктор Хелмут Марко и дори включването на акционерите в голямата компания-майка в този спор.

Пиастри и Норис донесоха двойна победа на Макларън на ръба на скандала

“Нормално е разликите в представянето на отборите във Формула 1 да намаляват, при тези стабилни правила, това е естествено, но това не означава, че ние ще го приемем, просто трябва да работим по-усилено, за да постигаме по-добри резултати, знаем, че трябва да подобрим представянето си за втората половина на сезона”, допълни Хорнър.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти