Андреа Стела: Ландо Норис е отборен играч и в Макларън не се съмняват в това

Ландо Норис винаги е бил отборен играч и в Макларън не се съмняват в това, заяви директорът на отбора от Формула 1 Андреа Стела, цитиран от Ройтерс. Причина за неговото изказване бе неделното Гран при на Унгария, в което британецът получи директна команда да пусне пред себе си Оскар Пиастри, но показа колебания.

"Познавам добре Ландо. Той е страхотен пилот и освен това е отборен играч. Щях да се притесня, ако не бе демонстрирал това, но той го направи", заяви Стела след двойната победа на Макларън в Унгария.

Пиастри и Норис донесоха двойна победа на Макларън на ръба на скандала

Норис започна от първа позиция, но Пиастри го изпревари в началото и остана начело до вторите спирания в бокса. Тогава от Макларън вкараха първо Норис в гаража и той бе последван от Пиастри, който се завърна на трасето зад съотборника си. Макларън поиска от британеца да замени позицията си с Пиастри и да възстанови класирането от преди пит-стоповете, но това се случи едва три обиколки преди края на състезанието.

Пиастри: Ландо постъпи правилно

За Пиастри това бе първа победа във Формула 1, записана във втория му сезон. Норис пък преследва втората си.

Норис: Оскар заслужаваше да спечели днес

"Интересите на отбора са на първо място. Ако го предадеш, не можеш повече да бъдеш част от Макларън", каза още Стела, който е работил във Ферари заедно с Михаел Шумахер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти