Диамантен успех за Михамбо в Лондон

Актуалната олимпийска и европейска шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо се завърна към победите и спечели Диамантената лига в Лондон с 6.87 метра (-0.1 м/сек). Германката постигна този резултат в своя първи опит, а след това пропусна втория и четвъртия. Тя имаше проблеми на Диамантената лига в Париж по-рано през сезона, където българката Пламена Миткова се нареди втора.

Второто място в скока на дължина при жените в Лондон тази вечер зае португалката Агате де Соуса с 6.75 м (1.1 м/сек). Победителката от диамантения турнир в Париж и медалистка от Европейското първенство в Рим Лариса Япикино се нареди трета в Лондон с 6.70 м (-0.2 м/сек).

В скока на височина при мъжете световният шампион в зала от тази зима Хамиш Кър (Нова Зеландия) се наложи с 2.30 м, като той преодоля всички височини от 2.18 м до 2.30 м от първи опит и след това се отказа да скача на следващата височина от 2.33 м. Втори завърши американецът ДжуВан Харисън с 2.26 м, а трети се нареди представителят на домакините Уилям Гримси с 2.22 м.

Олимпийският шампион от Токио Мутаз Есса Баршим (Доха) беше в сектора, но в последния момент реши да не скача на заложената от него начална височина от 2.22 м, като все още не е ясно какво е неговото здравословно състояние.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти