Само Макларън без промени по колата този уикенд

Макларън е единственият отбор във Формула 1, който няма промени и нови неща по колата за Гран При на Унгария този уикенд. Ландо Норис и Оскар Пиастри са сред фаворитите за победа и поне място на подиума, а много специалисти са на мнение, че Макларън ще разполага с бърз автомобил на всички писти до края на сезона.

Най-много подобрения по колите получават двамата пилоти на Зубер Валтери Ботас и Ганю Джоу - общо 9 нови елементи и компоненти за Заубер и 7 по колата на Астън Мартин. Но в първата свободна тренировка само Фернандо Алонсо кара с новите неща на Астън Мартин, а колата на Лорънс Строл беше във версията си от “Силвърстоун”.

Ферари се върна в челото в Унгария

Следващите по брой нови компоненти са световните шампиони Ред Бул - 5 промени по колата, като тук също те са само за едната кола - тази на Макс Верстапен, а Серхио Перес е с версията на RB20 от Великобритания.

Само Макс получава подобрения за Унгария

По две промени по колите си са заявили Хаас и ИФ, а по една други четири отбора: Мерцедес, Ферари, Алпин и Уилямс. Промяната при Ферари е новият под, за който от тима твърдят, че трябва задължително да проработи.

Никола Цолов завърши 18-и в тренировката в Унгария

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти