Никола Цолов завърши 18-и в тренировката в Унгария

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на 18-о място свободната тренировка двата старта в Унгария този уикенд – 8-и кръг от сезона.

Най-бърз в сесията беше Мари Боя с 1.34,236 минути в най-бързата си обиколка, а Цолов остана на 1,033 секунди от испанския пилот на Кампос.

5-о място за Никола Цолов на „Силвърстоун”

Всичките 30 пилоти изчакаха много време в началото на сесията в опит да спестят от ресурса на гумите, а след това на практика имаха най-много по 2-3 възможности за бърза обиколка. Цолов записа постижението си при първите опити, а малко преди края на 45-минутната сесия се върна на пистата, но хвана най-големия трафик, в който почти никой не успя да подобри резултата си.

Отлична атака и перфектна защита донесоха втора победа на Никола Цолов във Формула 3

На „Хунгароринг” спазването на ограниченията на трасето също ще е проблем, особено в квалификацията по-късно днес, тъй като в тренировката няколко пилоти загубиха бързите си обиколки.

Днес в 16:05 часа стартира квалификацията за осмия кръг от сезона във Формула 3, като Никола влиза в уикенда от 10-а позиция в класирането с две победи във втория му сезон в шампионата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти