Иниеста: Бих искал да изпитвам такива моменти и на 80 години

Легендата на испанския футбол Андрес Иниеста коментира представянето на Испания на Европейското първенство. “Фуриите” се представят великолепно в Германия и в неделя се изправят срещу Англия на финала.

“Носи ми голяма радост да изживявам тази ситуация. Като футболни фенове, като страна, като футболисти… Бих искал да изпитвам такива моменти и на 80 години. Надявам се да поставим черешката на тортата. Последен мач, последната стъпка, но трябва да си здраво стъпил на земята, защото те очаква Англия пред възможността за титла. Надявам се те да са на същото ниво, което показват досега в турнира. Надявам се купата да дойде в Испания”, сподели Иниеста.

40-годишната легенда на Барселона още не се е отказал от футбола, а от миналото лято играе в клуба “Емиратс” от Обединените Арабски Емиртства. Преди това той прекара пет години в японския Висел Кобе. Иниеста сподели, че с радост би се върнал на “Камп Ноу”. “Бих исках да се върна в Барса на някакъв етап. Не знам кога и как. Искам да продължа да играя докато почувствам, че е дошъл моментът е дошъл да спра”, каза той.

Иниеста коментира и евентуален трансфер на Нико Уилямс в Барселона: “Може да говорим за Нико или Ламин Ямал, както и за Фабиан Руис, Родри, Дани Олмо… всеки. Нико Уилямс имаше фантастичен сезон в клуба си. Неговото име със сигурност се обсъжда от големите клубове. Ако Барса го привлече, той ще изведе клуба на ново ниво, но ще видим какво ще се случи”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти