Ред Бул решава за Перес по време на лятната пауза

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко заяви пред GrandPrix247, че „Биковете“ ще решат бъдещето на Серхио Перес по време на предстоящата лятна пауза през месец август.

Както е известно оставането на мексиканеца в Милтън Кийнс далеч не е сигурно, въпреки че по-рано тази година той подписа нов договор с тима. Той е за 1+1 години и разбира се включва клаузи, които ще позволят неговото предварително прекратяване.

Бътън очаква Ред Бул скоро да се раздели с Перес

Според запознати част от тези клаузи могат да бъдат активирани още през тази година и Перес дори да не довърши сезона. Едно от условията Ред Бул да може да се раздели с Перес е разликата между него и Макс Верстапен да е повече от 100 точки по време на лятната пауза, а в момента тя е 137.

В какъв случай Ред Бул може освободи Перес?

Друга клауза е свързана с позициите на двамата в генералното класиране, а именно че Перес не трябва да е с повече от пет места зад трикратния световен шампион. Към момента Перес заема шестата позиция, докато Верстапен е начело в класирането.

Лоусън получава тест с Ред Бул, може би и мястото на Перес?

Авансът на Перес пред заемащите седмото и осмото място пилоти на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън е съответно седем и осем точки. С оглед тази малка разлика и представянето на Перес в последните седмици спрямо това на Ръсел и Хамилтън, то почти сигурно мексиканецът ще започне лятната пауза за пилотите на „Сребърните стрели“.

Верстапен в комфортен аванс в средата на сезона

„Всички договори във Формула 1 имат клаузи за прекратяване, повечето от тях са свързани с представянето на пилоти или поне това е така за водещите състезатели. Както казах и преди, ние ще оценим всичко по време на лятната пауза и след това ще решим“, заяви Марко.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти