Подобрената форма на Мерцедес няма да повлияе на избора на пилот за 2025 година

Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че драстичното подобрение във формата на тима от последните седмица няма да окаже влияние върху неговия избор на пилот, който да замести Люис Хамилтън в края на годината.

„Сребърните стрели“ започната сезона в отчайваща форма, сходна с тази от предходните две кампании. В последните стартове обаче Мерцедес е много близо до челото и дори записва две поредни победи с Джордж Ръсел и Хамилтън в Австрия и Великобритания, като втората си беше безспорна, след като на „Ред Бул Ринг“ Ръсел триумфира заради късния контакт между Макс Верстапен и Ландо Норис.

Хамилтън отправи предупреждение към Норис и Верстапен след победата в неделя

С оглед тази разкя промяна в представянето на Мерцедес Волф беше попитан дали тимът няма да потърси някой по-опитен пилот, който да заеме мястото на отиващия във Ферари Хамилтън. От началото на годината младият Андреа Кими Антонели е смятан за основния кандидат за позицията до Ръсел, но с нея се свързват и други имено, включително и Карлос Сайнц.

Волф: Антонели вървеше по вода в спринта на "Силвърстоун"

„Тези победи не променят нашия начин на мислене – отговори категорично Волф. – Винаги съм казвал, че ни е нужна бърза кола, а когато това се случи ние вкарваме пилот в нея и нещата стават интересни. Интересно за много пилоти.„Но, в определен смисъл, аз смятам, че ние трябва да запазим спокойствие и да продължим сезона, да продължим да се фокусираме върху колата и след това да разгледаме какви възможности има пред нас. Но не, тези две победи не обръщат нещата с краката нагоре“, добави австриецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти