Волф: Антонели вървеше по вода в спринта на "Силвърстоун"

В събота младото протеже на Мерцедес Андреа Кими Антонели спечели своята първа победа във Формула 2, триумфирайки в спринтовото състезание на „Силвърстоун“.

Спринтовата надпревара на британското трасе се проведе при много трудни метеорологични условия и дори бе спряна за няколко минути с червен флага заради проливния дъжд. Тези условия доведоха до множество инциденти и излизания на колата на сигурността.

Антонели с първа победа във Формула 2

Въпреки всички тези трудности Антонели спечели без почти никакви трудности, при това с аванс от цели 8.6 секунди пред Зейн Малони. С това си каране 17-годишният италианец показа защо от началото на годината той бива спряган като потенциален заместник на Люис Хамилтън в Мерцедес догодина.

Антонели получи похвали за представянето си в събота и от ръководителят на Мерцедес, който сравни карането на италианеца с „вървене по вода“.

„В този момент, в който ние имаме най-великия британски пилот, който печели с нас Гран При на Великобритания в гаража ни седи един млад италианец, който все още няма шофьорска книжка, но гледа тези сцени и си мечтае един ден да бъде на мястото на Люис, може би не тук, но на „Монца“. Годината е трудно, защото той и (Оли) Беарман имат много проблеми и Кими не доволен от карането си. Не с темпото в състезанията, а с факта, че той вече два пъти изгасна на старта, а това можеше да се избегне.„Но да го видим как върви по вода в събота, на моменти беше с две секунди на обиколка по-бърз от останалите. Неговият талант се видя, способностите му и потенциалът, който този млад човек има също. Тази победа свали голяма тежест от плещите му. Днес (в неделя), той не завърши, но не беше по негова вина“, каза Волф.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти