Кукурея за освиркванията от германските фенове: Случват се такива неща, не съм виновен за нищо

Германските фенове, които освиркваха Марк Кукурея при победата на Испания срещу Франция с 2:1 на полуфиналите на Евро 2024, бяха критикувани от неговите съотборници.

Левият защитник на Челси не беше наказан за игра с ръка в наказателното поле при победата с 2:1 след продължения над Германия на четвъртфиналите. Английският рефер Антъни Тейлър реши, че той не е нарушил правилата, така че това не може да доведе до отсъждане на дузпа. Всичко това обаче доведе до освирквания всеки път, когато Кукурея играеше с топката снощи по време на мача с французите.

Самият футболист заяви: “Тези неща се случват, аз не съм виновен за нищо. Важното е, че сме на финала и това е всичко.  Трябва да останем концентрирани. Това, че хората говорят, е част от играта”.

Колегите на Кукурея в испанския национален отбор обаче го защитиха и разкритикуваха поведението на германските фенове.

Испанските магьосници подчиниха и Франция и ще играят финал

"Мисля, че това е позор. Нито един играч не заслужава това. Всеки, който отиде на мач, за да освирква някого, няма никакво уважение към човека, който си върши работата", каза защитникът на Испания Даниел Вивиан след достигането на тима до финала на Европейското първенство.

"Не знам защо беше освиркван. Това, което направиха феновете, беше да го мотивират още повече. Той е професионалист и знае как да се справя с напрежението. Тези, които освиркваха, не представляват този спорт или Германия, която е изключителен домакин”, коментира пък селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте.

В някои от германските медии, например “Кикер”, също критикуват поведението на собствените си привърженици.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти