Юсейн Болт предостави лицето си в кампания срещу експлоатирането на човешки същества

Легендата в спринта Юсейн Болт ще бъде част от кампанията на асоциацията It's Penalty, която цели повдигането на въпроса за експлоатирането на човешки същества по време на Олимпийските и Паралимпийски игри в Париж, предаде АФП.

В кампанията участват още бившият шампион на тенис в колички Майкъл Джеремиас, както и бившата плувкиня Ели Симондс.

Афишите на кампанията ще бъдат разлепени в цяла Франция и най-вече в столицата, която ще посрещне спортисти и туристи от цял свят.

Призивът е "Бъдете внимателни!", като има и QR код, който води към сайта на It's Penalty, където се твърди, че притеснителните знаци при експлоатиране на хора са отнемаме на личните документи, знаци на изтощение, несигурност, страх или следене от други хора.

Видео клип от 30 секунди ще бъде излъчват от юли до септември на борда на всяка самолетна компания, която осъществява полети от и до Париж през този период.

През 2022 година има близо 3000 жертви на експлоатация, като 82% от тях са жени и 70% са от Африка. 76 процента са жертви на сексуална експлоатация, 15 процента са експлоатирани за работа, а 7 процента са принуждавани да извършват престъпления, а два процента са принуждавани да просят.

It's a Penalty проведе вече 18 световни кампания, след които и на Олимпийските игри в Токио и на Супер Боул.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти