Окон вече е подписал договор с новия си отбор

Естебан Окон вече е подписал договор с новия си отбор във Формула 1, съобщава racingnews365.com, позовавайки се на свои източници. Сделката ще бъде обявена официално преди лятната пауза, а както се и очакваше французинът ще стане съотборник на Оливър Беарман в Хаас.

Преди месец беше обявено, че Окон няма да остане в Алпин и ще се раздели с екипа от Енстоун след петгодишно партньорство. Почти момента се появиха различни слухове за неговото бъдеще, които го свързваха с местата в Уилямс и Заубер, но от самото начало най-силните спекулации бяха за Хаас.

Окон се надява да има яснота за бъдещето си преди лятната пауза

Изглежда те ще се окажат верни и Окон действително ще премине в американския тим, където да заеме място на Кевин Магнусен. Там той ще си партнира с младия британец Беарман, чието привличане беше обявено официално от Хаас в четвъртък.

Хаас потвърди официално Оливър Беарман за сезон 2025 във Формула 1

По този начин за първи път от 2021 година Хаас ще започне сезона във Формула 1 с напълно променен пилотски състав. Тогава Мик Шумахер и Никита Мазепин замениха Ромен Грожан и Магнусен, които бяха освободени в края на 2020 година. Бъдещето на датчанина след втория му престой в Хаас не е ясно, но по всички личи, че той няма да остане във Формула 1. Неговият настоящ съотборник Нико Хюлкенберг пък вече си осигури трансфер в Заубер/Ауди.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти