Пирели обяви гумите за следващите три старта

Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви кои смеси ще са на разположение на пилотите и отборите в следващите три състезателни уикенда в Унгария, Белгия и Нидерландия.

Изборът и на трите трасета е идентичен с този от миналата година, а именно трите най-меки смеси (С3, С4 и С5) за „Хунгароринг“, средните по твърдост (С2, С3 и С4) за „Спа“ и най-твърдите за „Зандвоорт“ (С1, С2 и С3). В Нидерландия този избор е обичаен заради големите позитивни виражи на пистата, които натоварват изключително много гумите на Пирели. От към натоварване на гумите „Зандвоорт“ се нарежда редом до „Сузука“, „Каталуния“, „Силвърстоун“ и „Лусайл“, където също се разчита на най-твърдите смеси.

В първите 12 кръга за годината най-използвана бе комбинацията С3, С4 и С4, която Пирели избра за Австралия, Емилия-Романя, Монако, Канада и Австрия. На второ място с С1, С2 и С3, която бе използвана в Бахрейн, Япония, Испания и Великобритания, а средните по твърдост гуми бяха на разположение на пилотите в Саудитска Арабия, Китай и Маями.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти