Хорнър: Макс и екипът работи отлично заедно

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър похвали работата на световния шампион Макс Верстапен и екипа на стената на боксовете за стратегическите решения и избора на гуми в хода на Гран При на Великобритания, като Макс завърши втори, въпреки че нямаше темпо, за да се бори с най-бързите.

„Екипът на стената на бокса и пилотът работиха отлично. Макс усеща какво става на пистата, но в бокса имаме повече информация – обясни Хорнър. – Той ни дава информация и взимаме правилните решения в точните моменти. Днес бяхме перфектни.”

Хамилтън: От 2021 работя за тази победа

Хорнър обаче призна, че няма обяснение за по-слабото темпо на Макс със средно твърдите гуми и след това с гумите интермедия.

Боно: В един момент Люис ми каза да млъкна

„Това е наистина странно. В един момент Макларън бяха най-бързи, след това Мерцедес, всичко е заради температурата в гумите, но балансът на това се оказа много объркващ – обясни Хорнър. – Мисля, че оттук нататък ни очакват много оспорвани битки през сезона. При по-ниски температури Мерцедес винаги са били силни, поздравления за Люис , след три години той взе голяма победа у дома.”

Верстапен: Отборът взе всички правилни решения днес

Още от Моторни спортове

Виж всички