Кейн: Показахме, че сме по-опитният отбор

Капитанът на Англия Хари Кейн остана доволен след успеха с дузпи над Швейцария на Евро 2024. Той смята, че тимът му е показал, че е по-опитният и това му е помогнало да излезе краен победител.

"Пореден труден мач, но отново поздравления за момчетата, че показаха устойчивост и успяхме да обърнем изхода му. Изравнихме след страхотен удар на Букайо Сака. Дузпите са си дузпи, но аз се чувствах готов - бях на пейката, но имах доверие на момчетата. Пет от пет и спасяване на Пикс (б.р. - Пикфорд). Имаме доверие на всеки, който получи шанс да излезе на терена. Вижда се голяма разлика в сравнение предишни години. Имаме доказани изпълнители на дузпи - ние сме по-опитният отбор и това си пролича накрая", заяви Кейн.

Той коментира и смяната си: "Добре съм. Имах двойна крампа в прасеца. Относно дузпите, нямаше голяма разлика дали аз ще бия, защото Айвън Тони се справи великолепно. Ще се оправя за следващия мач".

"Това е турнирният футбол - трябва да намериш начин да продължиш напред. Ако погледнете шампионите в миналото, ще видите, че много са минали през дузпи. Всеки момент е важен. За Сака да излезе и да бие тази дузпа е нещо специално. Аз обаче бях странно спокоен по време на дузпите. Знаех, че имаме достатъчно добри изпълнители от различни клубове, а Пикфорд винаги спасява поне една", допълни нападателят.

Още от Футбол свят

Виж всички