Букайо Сака е Играч на мача: Показахме колко искаме титлата

Крилото на Англия Букайо Сака бе определен от УЕФА за Играч на мача в двубоя с Швейцария на 1/4-финала на Евро 2024. Той отбеляза изключително важния изравнителен гол, който прати мача в продължения, а след това бе и сред изпълнителите на дузпи за "трите лъва" и реализира хладнокръвно от бялата точка.

След мача той бе изключително доволен от победата и представянето си и заяви, че в този мач тимът му е показал колко много иска титлата.

"Бих казал, че това е един от най-специалните мачове в кариерата ми. Начинът, по който се върнахме в срещата, за да стигнем до дузпи... Помним какво стана последният път, когато се наложи да изпълняваме дузпи на еврофинали. Аз обаче вярвах. Смятам, че доминирахме през целия мач, изчакахме своя шанс и се възползвахме от него. Горд съм от себе си", заяви Сака.

22-годишният играч бе един от грешниците на Англия на финала на Евро 2024, но днес се реваншира по перфектен начин.

"Вярвам в Господ. Да се възстановиш от подобно нещо е много трудно, но днес използвах своя шанс. Мисля, че показахме колко много искаме титлата. Да се надяваме, че в следващия мач ще спечелим в редовното време, но ако се наложи, сме готови на всичко", допълни крилото.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти