Доктор Марко каза с колко изостава Ред Бул

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко обясни, че световните шампиони са в ролята на догонващ на Макларън и разликата с лидера е 0,3 секунди на обиколка.

Очакваше се, че RB20 на Ред Бел ще се представи добре на „Силвърстоун”, но днес пилотите на тима имаха проблеми с темпото, като Макс Верстапен и Серхио Перес се оплакаха от липса на сцепление в бързите завои и там загубиха време. Доктор Марко обаче видя проблем и в бавните завои.

Норис и Пиастри окупираха челото във втората тренировка

„Губим твърде много време в бавните завои, особено в първи сектор, там разликата е почти три десети от секундата – обясни бившият пилот пред ORF. – В първата тренировка нещата бяха по-зле, като и в дългите серии от обиколки не се представихме добре. Не е лошо, но не сме на нивото на Норис.”

Норис очаква нов съперник на Макларън в челото

Доктор Марко също акцентира на това, че времето ще има важна роля за развитието на уикенда.

Сайнц все още има шанс за Мерцедес?

„Прогнозата е времето да се развали в събота и неделя, така че това ще изисква компромиси с колите – допълни Хелмут. – Дали ще вали, дали да увеличим аеродинамичното притискане на колата? Ясно е, че решението, което взехме между тренировките за промените по колите не се оказаха правилни и ние отстъпихме назад. Дори и в третия сектор губим време в бавните завои. Колата ни се пързаля твърде много, това е въпрос на механични настройки, ясно е, че не сме на шест десети от Норис. Трябва да подобрим представянето си в бавните завои, без обаче да губим време в бързите.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти