Сайнц все още има шанс за Мерцедес?

Карлос Сайнц все още има шанс да стане пилот на Мерцедес във Формула 1. Признанието е на шефа на Мерцедес Тото Волф, за когото доскоро се смяташе, че не разглежда сериозно кандидатурата на испанеца за мястото на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън, който отива във Ферари след края на този сезон.

„Не мога да дам конкретен отговор, все още, за това кой ще кара за нас от следващия сезон – обясни Волф пред испанския вестник El Mundo Deportivo. – Мисля, че вече стигнахме до финалната група пилоти, от които ще изберем с кого искаме да работим оттук нататък. За нас е важно това да е най-правилното решение за Мерцедес в следващите пет или шест години. Кими и Джордж години наред бяха и са част от нашата програма за развитие и ние тя да продължи да се развива. В същото време, Карлос е доказан пилот с добре познати качества, който може да е много важен в един оспорван шампионат, какъвто ще е този догодина и той може да помогне много в битката за титлата. Карлос е сигурният избор и има много аргументи в негова полза.”

Тото Волф не е съгласен с Андреа Стела за инцидента между Норис и Верстапен

След това Волф направи уточнението, че не иска да взима прибързано решение, но потвърди, че Карлос все още има шанс да кара за Мерцедес.

Волф уточни, че иска да привлече Макс за сезон 2026

„Ако имаме повече време да решим, то Карлос определено има шанс, но Карлос трябва да вземе решение какво ще прави с другите отбори”, допълни Волф.

Уилямс се отказва от Карлос Сайнц?

Наскоро Сайнц заяви, че е получил оферти от всички отбори, които не са потвърдили и двамата си пилоти за догодина, а отскоро се смята, че той преговаря усилено с Алпин, благодарение на намесата на Флавио Бриаторе.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти