Окон се надява да има яснота за бъдещето си преди лятната пауза

Естебан Окон заяви пред медиите преди Гран При на Великобритания, че се надява бъдещето му във Формула 1 да бъде ясно преди лятната пауза през август.

Французинът ще се раздели с екипа на Алпин в края на годината след петгодишен престой в Енстоун. Той бива свързван с позициите в Заубер, Уилямс и Хаас, като най-вероятно е той да стане съотборник на Оливър Беарман в американския отбор.

Хаас потвърди официално Оливър Беарман за сезон 2025 във Формула 1

Окон каза пред репортерите на „Силвърстоун“, че неговото бъдеще не зависи от решението на Карлос Сайнц. Мнозина чакат испанския пилот да направи своя избор, с което пазарът на пилотите да се отпуши, но Окон не смята, че това се отнася за него.

Уилямс се отказва от Карлос Сайнц?

„По принцип няма нищо общо с това, което прави Карлос. Ние сами се справяме, нещата вървят добре и би трябвало след няколко състезания да мога да кажа повече. Надявам се да е преди лятната пауза“, каза Окон.

До лятната пауза във Формула 1 остават общо три състезания, включително това на „Силвърстоун“. След Гран При на Великобритания ще има седмица почивка, а след нея в последователни седмици ще се проведат стартовете в Унгария и Белгия, които ще предхождат заслужената почивка.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти