Турският президент Ердоган ще присъства на мача с Нидерландия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени участието си в срещата на върха на Организацията на тюркските държави в Азербайджан и възнамерява лично да присъства на четвъртфиналния мач от Евро 2024 между Турция и Нидерландия в Берлин на 6 юли, съобщи телевизионният канал "A Haber".

Това решение е взето и във връзка със скандала около национала Мерих Демирал, срещу когото УЕФА започна разследване. Поводът беше демонстрираният от футболиста знак на ултранационалистическата организация "Сивите вълци".

На 3 юли Турция победи Австрия с 2:1 на осминафиналите на Европейското първенство. Демирал отбеляза две попадения. След втория гол играчът направи жеста, който доведе до разследване от УЕФА.

УЕФА започна разследване срещу героя на Турция заради поздрав към “Сивите вълци”

Телевизионният канал отбелязва, че Ердоган ще пристигне в Германия, за да "повдигне духа на турските граждани след този инцидент (б.ред. - с разследването на УЕФА) и да ги накара да почувстват, че е с тях".

Все още няма официални изявления относно тези планове от президента. Срещата на върха на Организацията на тюркските държави трябва да се проведе в Азербайджан на 6 юли. Ердоган предварително бе планирал лично да участва в нея.

Още от Футбол свят

Виж всички