Хорнър: Макс и Ландо вече говориха след инцидента

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър, който от неделя насам сякаш няма връзка с реалния свят, потвърди, че Макс Верстапен и Ландо Норис са си говорили след инцидента помежду им. Двамата се удариха в 64 обиколка на Гран При на Австрия, след като световният шампионат всеки път променяше посоката си на движение в зоната за спиране при атаките на Норис и беше наказан с 10 секунди и 2 наказателни точки.

Хорнър и доктор Марко обявиха, че всъщност Норис е виновен, а Хорнър каза същото по радиото и на Макс след финала.

Доктор Марко е за това пилотите да се блъскат в бавните завои

Сега Хорнър потвърди, че двамата пилоти са говорили след инцидента, но допълни, че Верстапен няма да промени подхода си в подобни ситуации.

Нов скандал между Верстапен-старши и Хорнър

„Разбрах, че Макс и Ландо вече са говорили, не мисля, че между тях има някакъв проблем – обясни Хорнър. – Със сигурност, от страна на Макс няма да има никаква промяна. Макс се състезава твърдо, може би той е един от тези, които го правят най-твърдо и всички знаят, че ако ще се състезават с него, трябва да се представят максимално добре.”

Култард не очаква, че Верстапен ще се извини на Норис

Хорнър, разбира се, изпуска уточнението, че това важи, когато твърдата битка е в рамките на правилата, а не при нарушаването им, както демонстрира Верстапен в Австрия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти