Беарман най-накрая спечели във Формула 2 през 2024 година

След като в първите шест кръга за сезон 2024 във Формула 2 Оливър Беарман не успя да се качи нито веднъж на подиума британецът прекъсна тази си негативна серия в спринтовото състезание на „Ред Бул Ринг“, при това по възможно най-добрия начин – с победа.

Британецът стартира от второто място в късото състезание в Австрия, но още в първите метри задмина потеглилия от полпозишъна Куш Майни. След това Беарман отвори аванс от две секунди до края на първия тур, благодарение на трибоя между Майни, Пепе Марти и Тайлър Барнард за второто място.

Впоследствие Марти, който завоюва второто място след споменатия трибой, постепенно стопи пасива си и влезе в DRS зоната на Беарман. Испанецът обаче така и не успя да атакува нито веднъж лидера, който в заключителните турове отново се откъсна и в крайна сметка спечели с преднина от 1.7 секунди пред Марти.

Третото място бе за лидера в генералното класиране Пол Арон, който мина пред Майни в 21-та обиколка с много добро ускорение от третия завой. Маневрата на естонеца позволи и на Габриел Бортолето да изпревари съотборника си Майни, за да заеме четвъртото място, което запази до финала.

Денис Хаугер завърши на петата позиция пред Джак Крауфорд, Майни и Джошуа Дюрксен, които оформиха зоната на точките в спринтовото състезание в Австрия. След него Арон продължава да води в генералното класиране с актив от 107 точки и аванс от 16 спрямо Исак Хаджар, който направи много слаб старт от четвъртото място и остана без точки днес. Тройката с пасив от 31 пункта оформя Зейн Малони, който завърши едва 15-ти, след като потегли 20-ти.

С победата си Беарман се изкачва на 14-та позиция в генералното класиране с едва 28 точки на своята сметка. Любопитно е, че британецът заема по-предна позиция в класирането във Формула 1, където след седмото си място в Гран При на Саудитска Арабия по-рано тази година той е 13-ти с шест точки.

Седмият кръг за сезон 2024 във Формула 2 завършва утре с основното състезание, което ще стартира в 11:00 часа българско време и ще бъде с продължителност от 40 обиколки. Както обикновено то ще включва една задължително спиране в бокса, а от полпозишъна в него ще потегли Хаугер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти