Мартин: От Дукати ми обещаха пълна подкрепа до края на годината

Лидерът в генералното класиране в MotoGP Хорхе Мартин заяви преди началото на уикенда за Гран При на Нидерландия, че е получил уверението от шефовете на Дукати, че ще може да разчита на пълна подкрепа от страна на производителя до края на сезона в кралския клас, въпреки че ще се раздели с марката.

Както е известно догодина Мартин ще премине в екипа на Априлия, след като от Дукати предпочетоха да привлекат Марк Маркес за съотборник на Франческо Баная. Това породи известни опасения, че от Дукати може и да не предлагат същата подкрепа на Мартин, каквато иначе има за него.

Биаджи е оптимист за трансфера на Мартин в Априлия

Преди началото на събитията на „Ассен“ обаче самият испанец заяви пред медиите, че е получи уверение от Луджи Дал'Иня и компания, че това няма да се случи. Той също така обеща, че до края на сезона ще бъде професионалист и едва след Гран При на Валенсия ще започне да мисли за бъдещето си в Априлия.

Мениджърът на Мартин очаква коректно отношение от Дукати до края на 2024 година

„От моя страна аз съм професионалист, Дукати ми плаща, аз се състезавам за Дукати и до Валенсия Дукати ще е моят дом. Ще давам 100% от себе си, за да печеля или поне да се опитам.„На свой ред те ми обещаха, че ще разполагам със същата подкрепа и същите материали, с който разполагах до момента. Така че аз съм сигурен, че няма да има проблем, ще мога да се боря по честен начин с двамата (Баная и Маркес)“, каза Мартин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти