Рикардо смята, че все още може да запази мястото си в RB

Дениъл Рикардо е на мнението, че все още има време да запази мястото си в отбора на Рейсинг Булс за сезон 2025 във Формула 1. Австралиецът направи това изявление само ден, след като моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко заяви пред австрийските медии, че скоро в тима трябва да бъде вкаран млад пилот.

Това изказване на доктор Марко дойде на фона на появилите се слухове, че Лиам Лоусън е сред кандидатите за титулярно място в Заубер догодина. А както е известно новозеландецът има клауза в своя контракт с Ред Бул, която би му позволила да потърси титулярно място другаде, ако не получи такова в семейството на „биковете“ за сезон 2025.

От Ред Бул обещаха титулярно място на Лоусън

А в двата отбора на Ред Бул има само една свободна позиция за догодина – тази на Рикардо. Настоящият съотборник на австралиеца Юки Цунода вече удължи договора си с Рейсинг Булс, а в Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен също имат валидни контракти за следващия сезон.

Юки Цунода остава в Рейсинг Булс за сезон 2025 във Формула 1

Това оставя Рикардо в неприятната позиция да трябва да се бори за своето оцеляване в спорта, при това срещу доста сериозна конкуренция в лицето на Лоусън. Новозеландецът впечатли в петте си участия като заместник на Рикардо миналата година и според мнозина си заслужи титулярното място във Формула 1.

Рикардо обаче смята, че все още разполага с нужното време, за да докаже на шефовете на Ред Бул, че те трябва да продължат да разчитат на него и за бъдещето.

Куартараро за Рикардо: Той определено е много мекушав

„Не мисля нищо за тези думи на Марко. Все още знам, че в този спорт водещото е представянето на пистата, това е. То ще ми даде най-добрия шанс да остана тук. Знам го. Няма да е усмивката ми или нещо друго, а показаното на пистата. Аз разполагам с тази възможност.„Бих казал, че имам време до лятната пауза, но не смятам, че това в твърдият краен срок. Но обикновено първата половина на сезона е много важна. Аз ще направя всичко възможно, за да си помогна“, заяви Рикардо пред репортерите преди Гран При на Австрия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти