От Ред Бул обещаха титулярно място на Лоусън

Бъдещето на Лиам Лоусън във Формула 1 остава неясно, като резервният пилот на Ред Бул е изправен пред перспективата да не е титуляр и през следващия сезон. От мениджмънта на Лоусън вече дадоха да се разбере, че ако това се случи, то Ред Бул ще изпусна талантливия пилот, към който има интерес и от други отбори.

Сега съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко се опита да парира тези спекулации, като последните са, че Лиам е сред кандидатите за Заубер и Ауди след това.

Лоусън вариант за Заубер?

“Акционерите обявиха, че RB е младежкият ни отбор и ние трябва да действаме съобразно с това - обясни доктор Марко на среща с австрийските медии. - Да, Рикардо е част от тима, но планът ни беше той да е на разположение на Ред Бул, ако запише изключително представяне. Второто място в Ред Бул обаче е заето от Серхио Перес и този план не важи. Ние скоро трябва да вкараме млад пилот в RB и това трябва да е Лиам Лоусън.”

Доктор Марко призна, че Лиам Лоусън може да си тръгне

Според някои анализатори, твърденията на доктор Марко ще отворят нов фронт между него и Кристиан Хорнър, който се опитва да изземе функциите му по отношение избора на пилоти за двата отбора на Ред Бул. Хорнър държи на Рикардо, макар и австралиецът да няма шанс да се върне в Ред Бул, а Марко явно залага на Лоусън, който наистина може скоро да напусне.

Юки Цунода остава в Рейсинг Булс за сезон 2025 във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти