Ожие няма да участва в рали "Полша" след ПТП-то

Себастиен Ожие няма да стартира в рали „Полша“ след пътнотранспортното произшествие, което той и навигаторът му Венсан Ланде претърпяха по-рано днес по време на опознаването на отсечките около Миколайки.

ПТП за Ожие по време на опознаването на рали "Полша"

„Екипажът на Тойота, съставен от Себастиен Ожие и Венсан Ланде, беше отведен в болница за преглед след претърпяно ПТП по време на описването на отсечките за рали „Полша“ във вторник сутринта. Двамата окупатори на другия автомобил, замесен в инцидента, също бяха откарани в болницата за прегледи.„Инцидентът се случи докато Ожие и Ланде се подготвяха да навлязат в отсечката „Голдап“, която ще бъде използвана като етапи №10 и №14 на състезанието в събота. Те използваха сериен автомобил, каквато е стандартната практика за описването на отсечките. Всички автомобили за описването разполагат с GPS, който показва, че скоростта в била в рамките на лимита.„Всички пострадали бяха прегледани и няма данни за сериозни наранявания. Докато Ланде беше изписан, Ожие ще остане в болницата през нощта и няма да може да участва в състезанието.„Безопасността и здравето на всички замесени остават най-големия приоритет за отбора. Успоредно с това отборът разглежда всички възможности да намери заместник и ще информира своевременно за своето решение“, написаха от тима на Тойота в своите профили в социалните мрежи.

Теоретично е възможно Тойота да повика по спешност Кале Рованпера, който да заеме мястото на Ожие за рали „Полша“. Финландецът, който също кара в ограничена програма тази година, не беше записан за участие в полското състезание и няма информация той да има ангажимент към друг шампионат този уикенд.

В случай, че Тойота не намери подходящ заместник за Ожие, японският тим ще остане със само две коли за рали „Полша“. Те ще бъдат пилотирани от Елфин Еванс и Такамото Кацута, които са двамата състезатели на Тойота с пълни програми в Световния рали шампионат (WRC) през 2024 година.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти