Доктор Марко вижда положителното в завръщането на Мерцедес в челото

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко видя и позитивното в добрата форма, която Мерцедес демонстрира в последните състезания във Формула 1.

Според австриеца фактът, че Мерцедес вече по-често се бори в челото може да се окаже положителен за Ред Бул, тъй като „сребърните стрели“ ще започнат да „крадат“ точки от Макларън и Ферари, двата най-сериозни съперника на „биковете“ от началото на годината. Това пък ще улесни задачата на Ред Бул в битката за конструкторския шампионат, особено като се има предвид, че в последните седмици „биковете“ реално останаха със само едно оръжие в лицето на Макс Верстапен в челото на колоната.

Скоростта на Макларън започна да притеснява Верстапен и Ред Бул

„Ако Мерцедес са в челото, това ще ни помогне за шампионата. Макс не може да кара цял сезон на лимита. Изпреварването му срещу Джордж, с което той поведе, беше невероятно, дори и за него. Макс печели, защото е уверен, а не защото има най-добрата кола“, каза доктор Марко пред OE24.„Чеко стартира по-назад, но с тези малки разлики в челото не можем да си позволим да имаме слабости“, добави австриеца, визирайки представянето на Серхио Перес в Гран При на Испания, а и не само.

В последните четири старта мексиканецът навлезе  доста негативно серия и може да се похвали само с двете осми места от „Имола“ и „Каталуния“ като класирания в точките. В Монако и Канада той дори не стигна до финала, след като бе въвлечен в различни инциденти, продиктувани от слабите му квалификации и нуждата той да поема повече рискове, за да напредне в състезанията.

Ще провали ли Ред Бул лошата форма на Перес?

Въпреки това изоставане на Перес Ред Бул продължава да има комфортен аванс от 60 точки пред Ферари в челото на конструкторския шампионат. Тази преднина на „биковете“ се дължи най-вече на силните резултати на Верстапен, както и на слабите последни две състезания за Скудерията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти