Априлия официално обяви привличането на Марко Бедзеки

Отборът на Априлия официално обяви, че Марко Бедзеки ще бъде съотборник на Хорхе Мартин през следващите два сезона в MotoGP.

Новината, че италианецът ще премине в тима от Ноале идва няколко дни, след като се появи за този транфер. Бедзеки ще се превърне в първия италианец, който ще се състезава за Априлия като титуляр от Лоренцо Савадори в края на 2020 година, когато настоящият тестов пилот на Априлия се включи в последните три старта за скъсения сезон.

Бедзеки дебютира в кралския клас през 2022 година с екипа на VR46 Дукати и до момента той има девет подиума и три победи в неделните стартове. Най-големите успехи на италианецът в MotoGP дойдоха през сезон 2023, когато той завърши на третото място в генералното класиране, зад Франческо Баная и бъдещия си съотборник Мартин.

„Приветстваме един от най-големите италиански таланти, който от дебюта си насам демонстрира своята стойност, най-вече през миналата година, когато той имаше впчеатлчващи състезания и победи. Нямаме търпение Бедзеки да дойде в Ноале, да имаме италиански пилот на италиански мотор ще е много вълнуващо, но още повече заради пилотската двойка, която той ще оформи с Хорхе. „Много се радваме за нашия пилотски състезав за 2025, Мартин и Бедзеки бяха нашите първи избори заради техните години, талант, дарби и решителност. С тях ние ще можем да напишем нова, много важна глава в историята на Априлия“, заяви главният изпълнителен директор на Априлия Масимо Ривола по повод привличането на Бедзеки.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти