Пешич: Този отбор на САЩ е по-добър от Дрийм Тийм-а, тогава всеки искаше да се снима с тях

Селекционерът на сръбския национален отбор по баскетбол Светислав Пешич заяви, че отборът, който САЩ изпраща на Олимпийските игри в Париж, е по-добър от великия Дрийм Тийм на Игрите в Барселона през 1992-ра. В настоящия състав са суперзвезди като ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри и Кевин Дюрант, които според Пешич образуват по-силен тим на “янките” от този на Майкъл Джордан, Меджик Джонсън, Лари Бърд и компания.

“Този американски отбор е по-добър от оригиналния Дрийм Тийм от 1992-ра. Тогава бях част от германския тим и всички си мислехме, че няма по-добри играчи, от онези, които бяха в тогавашния им състав. Отборът им в Париж обаче ще бъде по-силен от Дрийм Тийм-а. Тогава всеки искаше да се снима с тях. Сега нещата не стоят така. Ще говорим по-конкретно за американците, когато му дойде времето”, заяви Пешич пред Mozzart Sport.

Сърбия и САЩ ще премерят сили още в груповата фаза на Олимпийските игри в Париж. Двата тима са част от група “C” на надпреварата, като са в компанията на Южен Судан и победителя от квалификационния турнир в Пуерто Рико, където са Литва и Италия.

Съставът на САЩ за Париж 2024: Бам Адебайо, Девин Букър, Стеф Къри, Антъни Дейвис, Кевин Дюрант, Антъни Едуардс, Джоел Ембийд, Тайрийз Халибъртън, Джрю Холидей, ЛеБрон Джеймс, Кауай Ленърд, Джейсън Тейтъм.

Съставът на САЩ за Барселона 1992: Крисчън Лейтнър, Дейвид Робинсън, Патрик Юинг, Лари Бърд, Скоти Пипън, Майкъл Джордан, Клайд Дрекслър, Карл Малоун, Джон Стоктън, Крис Мълин, Чарлз Баркли, Меджик Джонсън.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти