Пешич: Този отбор на САЩ е по-добър от Дрийм Тийм-а, тогава всеки искаше да се снима с тях

Пешич: Този отбор на САЩ е по-добър от Дрийм Тийм-а, тогава всеки искаше да се снима с тях

Селекционерът на сръбския национален отбор по баскетбол Светислав Пешич заяви, че отборът, който САЩ изпраща на Олимпийските игри в Париж, е по-добър от великия Дрийм Тийм на Игрите в Барселона през 1992-ра. В настоящия състав са суперзвезди като ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри и Кевин Дюрант, които според Пешич образуват по-силен тим на “янките” от този на Майкъл Джордан, Меджик Джонсън, Лари Бърд и компания.

“Този американски отбор е по-добър от оригиналния Дрийм Тийм от 1992-ра. Тогава бях част от германския тим и всички си мислехме, че няма по-добри играчи, от онези, които бяха в тогавашния им състав. Отборът им в Париж обаче ще бъде по-силен от Дрийм Тийм-а. Тогава всеки искаше да се снима с тях. Сега нещата не стоят така. Ще говорим по-конкретно за американците, когато му дойде времето”, заяви Пешич пред Mozzart Sport.

Сърбия и САЩ ще премерят сили още в груповата фаза на Олимпийските игри в Париж. Двата тима са част от група “C” на надпреварата, като са в компанията на Южен Судан и победителя от квалификационния турнир в Пуерто Рико, където са Литва и Италия.

Съставът на САЩ за Париж 2024: Бам Адебайо, Девин Букър, Стеф Къри, Антъни Дейвис, Кевин Дюрант, Антъни Едуардс, Джоел Ембийд, Тайрийз Халибъртън, Джрю Холидей, ЛеБрон Джеймс, Кауай Ленърд, Джейсън Тейтъм.

Съставът на САЩ за Барселона 1992: Крисчън Лейтнър, Дейвид Робинсън, Патрик Юинг, Лари Бърд, Скоти Пипън, Майкъл Джордан, Клайд Дрекслър, Карл Малоун, Джон Стоктън, Крис Мълин, Чарлз Баркли, Меджик Джонсън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички