Непобедимата Екзодия донесе късмет на Ноа Лайлс

Световният шампион на 100 метра Ноа Лайлс постепенно вдига нивото при избора си на карти от популярното аниме Yu-Gi-Oh!. След като призова Синеокия бял дракон при първия си старт на националните олимпийски квалификации на САЩ, сега той заложи на друго легендарно чудовище - Екзодия, на финала в Юджийн, Орегон.

По този начин 26-годишният атлет  спечели спринта на 100 метра и се класира за Олимпийските игри в Париж по-късно през лятото. Лайлс, който пропусна 100-те метра на Игрите в Токио след седмото място в квалификациите преди три години, изравни личния си рекорд от 9.83 сек на шампионата в Юджийн, Орегон. Кени Беднарек завърши втори с 9.87 сек, а сребърният медалист от Токио Фред Кърли се нареди трети с 9.88 сек, като така тримата си гарантираха участие в Париж.

Ноа Лайлс призова Синеокия бял дракон и спечели дуел в САЩ

Преди самия старт Лайлс показа само главата на Екзодия, която обаче в дуелите с чудовища не е достатъчна, за да бъде призована тя. За тази цел са нужни още четири карти - левият крак, лявата ръка, десният крак и дясната ръка на Екзодия, като когато даден играч събере и петте части от Екзодия, то той автоматично печели дуела.

Ноа Лайлс спечели спринта на 100 м на квалификациите на САЩ и изравни личния си рекорд

Интересен факт е, че хип-хоп легендата Снуп Дог бе човекът, който донесе и даде на Лайлс куфарчето, в което се намираше Екзодия преди началото на финалите.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти